Krachtig herstellen van
je zwangerschapsverlies

Waarschijnlijk heb jij een verlies in de zwangerschap meegemaakt en heb je gemerkt dat de impact hiervan groter is dan wat je ooit had kunnen bedenken.

Door dit verlies is je toekomst ineens anders dan je had gedacht; het verschil is net zo groot als toen je die positieve test in handen had. Alleen deze keer is er geen opgewonden blijdschap, maar verslagen verlies.

Als je hierin vastloopt op welke manier dan ook, dan is deze cursus er voor jou.

Op een manier die bij jou past, helpt deze cursus je om dit verlies een plek in je leven te geven – zonder dat de herinnering van wat je zo lief hebt vervaagd.

Herken je deze gevoelens?

Wat ik vaak hoor van vrouwen die een miskraam hebben doorgemaakt, is dat ze zich schamen voor hun verdriet of schuldig voelen dat dit hen is overkomen. Dit hoor ik in het bijzonder bij een afbreking maar ook bij een spontane miskraam. Ze vertellen ook dat ze wel weten dat ze niet schuldig zijn, maar het schuldgevoel drukt toch op ze. Bij iedereen komt het verlies van de zwangerschap anders tot uiting.

Wellicht herken je dat je bijvoorbeeld moe en futloos bent. Dat je door die vermoeidheid niet de persoon kan zijn die je graag wilt zijn, dat je je liever terugtrekt, of zelfs onder de dekens verstopt dan afspreekt met vriendinnen. Dat je merkt dat je mensen en situaties uit de weg gaat omdat je je emoties wellicht niet in de hand kan houden.

En dat het piekeren maar niet stopt. Je piekert over hoe je leven had kunnen zijn als deze zwangerschap toch door was gegaan. Je piekert over wat jij verkeerd gedaan hebt waardoor je die miskraam kreeg, was het iets wat je dacht of wat je gegeten hebt?

Je functioneert minder goed

Misschien merk je dat je minder goed functioneert op het werk, in je relatie of in je gezin. Dat je er wel fysiek bent maar toch niet echt aanwezig, waardoor je je niet kan concentreren op je werk. Dat je gezellig wilt doen maar dat dat toch niet lukt. En dat je partner soms uit het niets, de volle laag krijgt.

Het vertrouwen in je lichaam is weg en dat maakt je onzeker. Wanneer er na verloop van tijd sprake is van een nieuwe, gewenste, zwangerschap, is er wel blijdschap, maar ook angst en zeer veel terughoudendheid in het contact met dit kindje. Het eerdere verlies staat de binding met je nieuwe kindje in de weg.

Dit zijn slecht enkele voorbeelden. Ongeacht of het verlies enkele weken, maanden of zelfs jaren geleden is, een miskraam of ander zwangerschapsverlies heeft impact.

Hoe ga je dan om met het verlies van je zwangerschap?

Waar je naar op zoek bent is begrip voor jouw situatie, iets waardoor je echt los komt van dat schuldgevoel. Waardoor je je minder alleen voelt. Je erkent voelt en niet meer hoeft te piekeren. Hoe fijn zou het zijn als wist hoe je om kan gaan met rouw, zodat je niet meer in rondjes gaat in je hoofd?

Je hebt het nodig om tijd apart te zetten om het verlies met je leven te verweven. Zodat je met liefde terug kan kijken op "dat" wat er zo kort was. "Dat" waarvan je nu nog niet precies weet hoe je het wilt noemen: het vruchtje, je miskraamkindje, het kindje dat er zo kort was? Wanneer je zelf duidelijk hebt wat dit verlies betekend voor jou, geeft dat rust en ruimte. Daarna heb je makkelijker contact met de mensen om je heen, zonder die constante angst dat je emoties je overvallen.

Wat deze cursus je gaat opleveren

Na deze cursus kun je liefdevol terug kijken op het kindje dat er maar zo kort was. Ook wanneer het ging om een bewuste afbreking.

Door de nieuwe inzichten die je krijgt tijdens de cursus heb je je emoties meer in balans. Je merkt dat je meer energie hebt. Dit is fijn voor jou want dit werkt door in alles wat je onderneemt. Je relatie met je partner en je gezin verbeteren, je bent in staat om dingen te ondernemen, lol te hebben en meer de vrouw te zijn die je graag wilt zijn. Je merkt bij jezelf meer veerkracht. Wanneer iemand een tactloze opmerking maakt kun je daar beter mee omgaan zonder dat emoties meteen tegen het plafon zitten. Je emoties zijn beter in balans.

Je hebt weer zin om vooruit te kijken. De omgang met je naasten wordt makkelijker en je kan er beter over praten, omdat jij precies weet hoe jij er over denkt en wat je er bij voelt.

Bij uitval op werk door het verlies, is er vaak betere re-integratie mogelijk. Je kan weer uren opbouwen op werk of de dag beter volhouden.

Door de nieuwe inzichten die je opdoet, ervaar je meer rust en kun je weer genieten van het leven.

Waar gaat het over binnen de cursus

Binnen de cursus doorloop je 5 stappen, deze stapsgewijze aanpak helpt je om te herstellen en weer op te bouwen.

Je zult de volgende stappen doorlopen:

Je brengt kort en krachtig jouw situatie in kaart, wat vaak leidt tot de eerste helpende inzichten.
Je neemt de tijd om bewust stil te staan voor wat je verloren bent. Een bijzonder moment van aandacht waarin er ruimte is voor jouw emoties en gevoelens.
Je gaat kijken naar jouw gezin en alle gezinsleden, waardoor je je na deze stap weer steviger voelt staan als vrouw, partner en moeder. Het versterkt de verbinding binnen je gezin.
Het verlies van een kindje vergt veel energie, zowel fysiek als emotioneel. In deze stap leer je weer rust en ontspanning te vinden na je miskraam, door nieuwe coping mechanismen te ontwikkelen die je veerkracht zullen herstellen.
Na deze stap, stap jij met meer vertrouwen de toekomst in. Je zult nieuwe mogelijkheden omarmen, zodat je je verder kunt ontwikkelen in je werk, relatie en als moeder.

Online cursus: Krachtig herstellen van je zwangerschapsverlies

  • Je volgt de cursus wanneer het jouw uitkomt, je krijgt meteen toegang tot de online omgeving.
  • Je doorloopt de cursus “Krachtig herstellen van je zwangerschapsverlies" vanaf je computer. Op een plek waar jij je comfortabel voelt, bv gewoon vanuit je eigen woonkamer.
  • Je hebt 90-dagen toegang tot de online cursus.
  • Bonus 1: 1 coaching consult (telefonisch) waarbij we ingaan op wat op dat moment voor je speelt. Misschien wil je wat delen over wat je ervaarde tijdens de cursus, of is er een situatie waar je steeds maar weer moeite mee hebt. Dit plannen we op een moment dat jij hier behoefte aan hebt.
  • Bonus 2: Whatsapp contact met mij, ik reageer op werkdagen binnen 4 uur, de hele 90 dagen.
  • Voor jou is de cursus in april €297,- ipv €497,-

Hoe gaat de online cursus in zijn werk?

Als jij weet dat de cursus "Krachtig herstellen van je zwangerschapsverlies" voor jou is, dan kun je hem hier bestellen.

De investering is in april nog €297 ipv €497.

Alles gaat dan verder digitaal. Iets wat je misschien wel prettig vindt. Je kan de link hieronder gebruiken.

Wanneer je de cursus aanschaft krijg je direct een mail met een gebruikersnaam en een link om een wachtwoord te maken voor de online omgeving. Hierna kun je direct van start. Het cursusprogramma is heel makkelijk in gebruik en bij vragen is er altijd mogelijkheid tot contact.

Dankzij deze cursus zul je nieuwe inzichten verkrijgen, waardoor je met meer innerlijke rust, ruimte en vertrouwen de toekomst tegemoet kunt treden. Om het verlies wat je hebt meegemaakt op zo'n manier te verweven met je leven, dat je weer volop kunt leven.

Over mij

Ik ben Mieke. Ik ben getrouwd, moeder en ben net als jij (hoogstwaarschijnlijk) ervaringsdeskundige op het gebied van miskramen. Naast coach in mijn praktijk: Miskraambegeleiding Twente, ben ik ook al bijna 20 jaar therapeut. Ik heb lief en leed gedeeld en voel het altijd als een eer wanneer iemand haar pijn en verlangens met mij wil delen. Zo mag ik een stukje meelopen op iemands levenspad. Naast dat meelopen, loop ik ook graag hard in het bos, spreek ik graag af met mijn vriendinnen en pak ik graag een ontbijtje met 1 van mijn kinderen.

Ik wil er zijn, voor jou. Om het grote verlies, gemis en verdriet een plekje te geven. Niet om het weg te schuiven – maar om het op zo’n manier onderdeel van je leven te laten zijn dat je weer kan leven.”

Wat anderen zeggen over Mieke na de 1 op 1 coaching:

Aan de hand van verschillende soorten oefeningen heeft Mieke mij veel inzichten gegeven waardoor ik mij nu een stuk lichter voel en weer vooruit durf te kijken. De coaching met Mieke heeft mij ontzettend goed geholpen om beter met de impact van mijn buitenbaarmoederlijke zwangerschap en het daaruit vloeiende verlies om te kunnen gaan. Ik gun iedereen deze hulp na zo'n heftige emotionele gebeurtenis als een miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Liefs Aniek - feb '24

Voor de coaching bij Mieke had ik veel onrust, gemis en verdriet en geen ruimte om dit te dragen in het verdere leven. Mijn verloskundige verwees mij naar de site: MiskraambegeleidingTwente.nl. Hoewel ik de investering van de 1 op 1 coaching pittig vond, moedige de mijn man mij aan om vooral te gaan. En dat was het dubbel en dwars waard! Wat was het fijn om alles te bespreken, de opdrachten te doen om inzicht te krijgen en te ervaren dat ik niet alleen bent in dit verlies. De begeleiding, de tijd die ik met mijn verlies bezig was en de mogelijkheid om mijn verhaal te doen heb ik als erg fijn ervaren! Bedankt! Janita – april ‘24

Wat anderen zeggen over de Online Cursus: "Krachtig herstellen na je zwangerschapsverlies."

Na 5 miskramen en zorgen over een vervolg zwangerschap, had ik angst dat ik niet kan genieten van een volgende zwangerschap. Ik wilde rust voor mijzelf creëren. In de online cursus heb ik geleerd dat de angst en spanning er mogen zijn en dat ik ook weer mag proberen te genieten van een volgende zwangerschap. Ook heb ik geleerd dat ik best trots op mijzelf ben en mag zijn met waar ik nu sta. Het was heel makkelijk om de stappen thuis te volgen. Het was duidelijk waar alles stond. Mieke is goed te volgen en geeft ook duidelijk uitleg aan het begin van de video en aan het einde van de video geeft ze vaak nog een duidelijk advies. Ik ga deze cursus zeker aanraden! Het zijn voor mij kleine veranderingen die zijn gemaakt, die op termijn een grote impact hebben. Net een andere denkwijze, waardoor ik met meer ontspanning een volgende zwangerschap kan ingaan. Yasmijn - mei ‘24

Je bent heel welkom!

Je bent welkom om de cursus te volgen. Helemaal op je eigen moment. Of het verlies nu kort of lang geleden is. Of je het nu alleen wilt doen of samen met je partner.

Wanneer je graag direct aan de slag wilt met de cursus: Krachtig herstellen van je zwangerschapsverlies, klik dan op de button hieronder.

Kom je liever eerst met mij in contact? Omdat je meer wilt weten of vragen hebt. Dan ben je ook heel welkom. Neem dan contact op via onderstaande link.

Hier vind je FAQ en antwoorden
Wat is de tijdsbesteding van deze cursus?

De tijdbesteding is tussen de 4 en 5 uur. Je neemt zelf tijd om je ervaring vast te leggen om te schrijven of tekenen, hoeveel tijd je hiervoor neemt is helemaal aan jou.

Je kan de stappen 1 voor 1 doen, steeds op een andere dag. Mijn advies is om er echt 1 dag voor apart te zetten, of 2 dagdelen (met max 2 weken ertussen). Daardoor kun je dieper gaan en is het effect ook groter. In de cursus geef ik ook aan hoe je het dan het best kan verdelen. Waar een goed moment is voor een pauze of om te stoppen om op een later moment verder te gaan.

De cursus is gebaseerd op de 1-op-1 coaching die ik in mijn praktijk doe. Daar neem ik er 5 uur de tijd voor (excl een pauze van een uur).

Hoe is de online cursus opgebouwd?

In de online omgeving zie je voor elke stap van het 5-stappen programma een video en een tekst. De tekst is er ter ondersteuning en voor jou als je liever leest dan luistert en kijkt. Er zijn 2 stappen waarbij ik je er echt doorheen praat, die stappen zijn dan ook niet volledig te lezen, hierbij mag je ontspannen gaan zitten en lekker luisteren.

Als ik de cursus wil gaan doen, wanneer kan ik dan beginnen.

Je krijgt direct na aanschaf van de cursus een mail met een link om een wachtwoord aan te maken in je online omgeving. Daarna kun je beginnen.

Zorg voor een rustige omgeving. Hoewel storingen er mogen zijn is het lekkerder wanneer jij full-focus op jezelf en je eigen proces kan zijn tijdens het doorlopen van de cursus.

In de betaalpagina zie ik een cursus - box. Wat zit daarin?

De cursus – box omvat alles wat je nodig hebt om de cursus te doen zonder je huis uit te hoeven. Er zit een mooi gedrukte versie in van het werkboek, pennen, potloden, stiften en vellen gekleurd A4 papier. Met deze cursus-box maak je je ervaring nog completer.

Het werkboek is ook te downloaden in de cursus, je kan hem dus ook zelf printen. Pennen, potloden, stiften en vellen gekleurd A4 papier heb je misschien wel in huis. Wanneer je enkel witte vellen hebt, lukt het ook.

Je mag de cursus-box zien als een extraatje waardoor jij ontzorgt wordt en er een mooi werkboek aan overhoud.

De cursus-box kost €15 exl verzendkosten van €4,25.

Wat als ik na de online cursus toch graag de 1-op-1 coaching bij je wil volgen?

Dat kan en mag. Dan mag je mij gewoon mailen of appen en dan spreken we elkaar even. Dan kijken we samen naar je hulpvraag en hebben we elkaar al even gesproken waardoor we weten of we een match zijn (hoewel jij dat vanuit de cursus waarschijnlijk wel weet;). We kunnen dan meteen een datum af spreken.

Qua investering wil ik je dan graag tegemoet komen en het aanschaf bedrag van de cursus deels in korting brengen op je 1-op-1 coaching.

Mijn email-adres: Mieke@MiskraambegeleidingTwente.nl (op de mail reageer ik op ma/woe/vr tijdens kantooruren)
Mijn telefoonnummer: 06-18338368 (op appjes reageer ik op werkdagen binnen 4 uur)

Ik wil graag in termijnen betalen, kan dat?

Jazeker dat kan. Laat mij dat dan even via de mail weten. Dan regelen we een andere manier van betalen voor je.