EmpowerHer Retreat

Ik hoor veel vrouwen over hoe eenzaam het verlies is in de zwangerschap is.

Met je partner erover praten is fijn, maar hij beleeft het anders. Bij vriendinnen merk je alleen begrip wanneer ze zelf door iets soortgelijks zijn gegaan. Tegen hen wil je er niet steeds over beginnen omdat dat hen ook herinnert aan een pijnlijke tijd. Hierdoor voel je je alleen, eenzaam, misschien zelfs wel tot last voor je omgeving...

Dat hoeft niet zo te zijn!

Ik vertel je dat het anders kan. Na het succes van het EmpowerHer Retreat in april plannen we er nog 1 in okt. Daar kun je met 5 lotgenoten de "Krachtig herstellen van je zwangerschapschapsverlies" coaching doorlopen op een hele bijzondere manier. Tijdens een volledig verzorgd weekend. Weg eenzaamheid en alleen verdriet. Hallo herkenning en erkenning, wat een rust geeft dat.

Het volgende EmpowerHer Retreat vind plaats in het weekend van 12 en 13 okt. In het midden van Nederland, de exacte locatie volgt nog.

Vind je het fijn om hier meer over te weten? Neem dan hier even contact op, dan vertel ik je er graag meer over.

Coaching

Een zwangerschapsverlies heeft vaak meer impact dan je van tevoren had kunnen bedenken.

Door dit verlies is je toekomst ineens anders dan je had gedacht; het verschil is net zo groot als toen je die positieve test in handen had. Alleen deze keer is er geen opgewonden blijdschap, maar verslagen verlies.

Als je hierin vastloopt op welke manier dan ook, zijn we er voor je. Deze coaching is er voor jou. Voor vrouwen en stellen bij wie hun toekomst op zo'n manier is veranderd dat ze er moeite mee hebben om het op een goede manier te integreren in hun leven. Tijdens dit retreat geven we coaching op een manier die bij jou past. We helpen je dit verlies een plek in je leven te geven – zonder dat de herinnering van wat je zo lief hebt vervaagd.

Heb jij ook deze gevoelens?

Wat ik vaak hoor van vrouwen die een miskraam hebben doorgemaakt, is dat ze minder energie hebben dan daarvoor. Ook na het fysieke herstel.

Ze vertellen mij dat ze moe zijn en futloos. Dat ze minder goed functioneren op het werk, in hun relatie of in hun gezin. Het vertrouwen in hun lichaam is weg en dat maakt hen onzeker.

Mocht er na verloop van tijd sprake zijn van een nieuwe zwangerschap, dan zijn ze weliswaar blij, maar ook angstig en zeer terughoudend in het contact met dit kindje. Het eerdere verlies staat de binding met dit nieuwe kindje in de weg.

Wat dit retreat jou op gaat leveren

Na het retreat kun je liefdevol terug kijken op het kindje dat er maar zo kort was.

Door je nieuwe inzichten heb je je emoties meer in balans en heb je meer energie. Dit is fijn voor jou want dit werkt door in alles wat je onderneemt. Je relaties met je partner en je gezin verbeteren. Je merkt bij jezelf meer veerkracht.

De omgang met je naasten wordt makkelijker en je kan er beter over praten. Door de nieuwe inzichten die je opdoet, ervaar je meer rust en kun je weer genieten van het leven.

Over ons

Wij zijn Marije en Mieke. In het dagelijks leven begeleiden wij beide vrouwen en stellen die vastlopen na een zwangerschapsverlies. Wij deden tegelijkertijd de opleiding tot miskraamcoach en herkenden bij elkaar een passie. Een passie om op een bepaalde manier een bedrijf op te zetten, om vindbaar te zijn en vrouwen/stellen zo goed mogelijk te begeleiden. Maar ook om nieuwe dingen te proberen, zoals dit retreat. Die we eindelijk op kunnen zetten. Tijdens dit retreat willen we op een XL manier goed voor jullie zorgen, niet alleen tijdens de coaching maar ook alles er omheen. Het contact met ons en anderen, ruimte voor goede zorg wanneer er mentaal veel gebeurd. Dus welness en goed eten. We zijn knetter enthousiast om dit te gaan doen met jou!

Over Marije: Ik heb jarenlange gewerkt als verloskundige en verpleegkundige, maar mijn hart ligt nu bij het begeleiden van ouders als coach bij Praktijk Cox. Ik sta bekend om mijn warme aanpak en begripvolle begeleiding. Ik ben er voor ouders om hen door de lastige periode na een verlies in de zwangerschap te begeleiden. Ik ondersteun ouders op zo’n manier dat zij, ondanks het pijnlijke verlies, weer met vertrouwen kunnen functioneren in hun gezin en op hun werk. Door hen te begeleiden bij het zetten van concrete stappen, draag ik bij aan het herstellen van zelfvertrouwen en veerkracht.

Wat mijn aanpak uniek maakt, is de combinatie van praktische hulp en de persoonlijke aandacht voor de individuele behoeften van ouders die een verlies hebben meegemaakt.

Over Mieke: Ik ben getrouwd, moeder en ben net als jij (wellicht) ervaringsdeskundige op het gebied van miskramen. Naast coach in mijn praktijk: Miskraambegeleiding Twente, ben ik ook al bijna 20 jaar therapeut. Ik heb lief en leed gedeeld en voel het altijd als een eer wanneer iemand haar pijn en verlangens met mij wil delen. Zo mag ik een stukje meelopen op iemands levenspad. Naast dat meelopen, loop ik ook graag hard in het bos, spreek ik graag af met mijn vriendinnen en pak ik graag een ontbijtje met 1 van mijn kinderen.

Ik wil er zijn, voor jou. Om het grote verlies, gemis en verdriet een plekje te geven. Niet om het weg te schuiven – maar om het op zo’n manier onderdeel van je leven te laten zijn dat je weer kan leven.”

Wil je meer weten over ons weten? Klik dan op de link hieronder.

Hoe gaat het in zijn werk

Het Retreat is op 12/13 oktober in het midden van Nederland, meer info hierover vind je meer in in de FQA.

In de FQA kun je veel informatie vinden, maar nog liever spreken we je persoonlijk om meteen je vragen te beantwoorden en een kleine eerste stap te nemen waardoor je je meteen beter voelt. Want ook zo'n eerste gesprek is al heel helpend.

Neem dus rustig contact op met Marije of Mieke via onderstaande links.

Gisteravond teruggekomen van het EmpowerHerRetreat. De tijd genomen om stil te staan bij en bezig te zijn met verwerken van het verlies van Noah, Emma's tweelingbroertje. Een bijzonder waardevol weekend. Er zijn watervallen van tranen en emoties geweest, maar ook mooie momenten. Het was bijzonder om ervaringen te delen met lotgenoten in een fijne groep. En ook genietmomenten met heerlijk eten en wellness als een massage en mooie gesprekken. Het was goed.
Dankbaar dat dit mogelijk was. - Ellen, deelnemer april '24

Marlies 3 dagen na het EmpowerHer Retreat: Ik wordt best vaak overvallen door de emoties en tegenwoordig niet in negatieve zin maar juist tranen van blijdschap. Ook voel ik me lichter en lukt het mij om juist helpende gedachtes in te zetten ipv negatieve. Ook voel ik dat Nova* heel dichtbij mij staat. En dit geeft rust. Ik praat er nu echt over als mijn/ons kind. En wat andere daar van vinden kan me gestolen worden. Voorheen was dit niet🙈. Dus ik ben zeker stappen aan het maken en ben er nog niet. Maar mijn man en ik zijn zo blij dat ik mezelf steeds meer terug weet te vinden. De oude Marlies met plezier en zin in het leven komt weer beetje bij beetje terug.