Coaching

Een zwangerschapsverlies heeft vaak meer impact dan je van tevoren had kunnen bedenken.

Dat geldt zowel voor vrouwen als voor hun partners. Door dit verlies is je toekomst ineens anders dan je had gedacht; het verschil is net zo groot als toen je die positieve test in handen had. Alleen deze keer is er geen opgewonden blijdschap, maar verslagen verlies.
Als je hierin vastloopt op welke manier dan ook, dan ben ik er voor je. Ik bied coaching aan voor jou. Voor vrouwen en stellen bij wie hun toekomst op zo'n manier is veranderd dat ze er moeite mee hebben om het op een goede manier te integreren in hun leven. Op een manier, die bij jou past, help ik je dit verlies een plek in je leven te geven – zonder dat de herinnering van wat je zo lief hebt vervaagd.

Herken je deze gevoelens?

Wat ik vaak hoor van vrouwen die een miskraam hebben doorgemaakt, is dat ze minder energie hebben dan daarvoor. Ook na het fysieke herstel.

Ze vertellen mij dat ze moe zijn en futloos. Dat ze minder goed functioneren op het werk, in hun relatie of in hun gezin. Het vertrouwen in hun lichaam is weg en dat maakt hen onzeker.

Mocht er na verloop van tijd sprake zijn van een nieuwe zwangerschap, dan zijn ze weliswaar blij, maar ook angstig en zeer terughoudend in het contact met dit kindje. Het eerdere verlies staat de binding met dit nieuwe kindje in de weg.

Wat mijn coaching jouw gaat opleveren.

Na mijn coaching kun je liefdevol terug kijken op het kindje dat er maar zo kort was.

Door je nieuwe inzichten heb je je emoties meer in balans en heb je meer energie. Dit is fijn voor jou want dit werkt door in alles wat je onderneemt. Je relaties met je partner en je gezin verbeteren. Je merkt bij jezelf meer veerkracht.

De omgang met je naasten wordt makkelijker en je kan er beter over praten. Door de nieuwe inzichten die je opdoet, ervaar je meer rust en kun je weer genieten van het leven.

Over mij

Ik ben Mieke. Ik ben getrouwd, moeder en ben net als jij (wellicht) ervaringsdeskundige op het gebied van miskramen. Naast coach in mijn praktijk: Miskraambegeleiding Twente, ben ik ook al bijna 20 jaar therapeut. Ik heb lief en leed gedeeld en voel het altijd als een eer wanneer iemand haar pijn en verlangens met mij wil delen. Zo mag ik een stukje meelopen op iemands levenspad. Naast dat meelopen, loop ik ook graag hard in het bos, spreek ik graag af met mijn vriendinnen en pak ik graag een ontbijtje met 1 van mijn kinderen.

Ik wil er zijn, voor jou. Om het grote verlies, gemis en verdriet een plekje te geven. Niet om het weg te schuiven – maar om het op zo’n manier onderdeel van je leven te laten zijn dat je weer kan leven.”

Wil je meer weten over mij en mijn verhaal? Klik dan op de link hieronder.

Hoe gaat het in zijn werk?

De begeleiding is er voor jou als je te maken hebt gehad met een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, een MOLA-zwangerschap, een abortus of het verlies van een stilgeboorte. Dit geldt ook voor elke andere vorm van verlies tijdens de zwangerschap, bijvoorbeeld het verlies van embryo's tijdens een vruchtbaarheidstraject.
Ongeacht hoe pril of vergevorderd je zwangerschap was en ongeacht hoelang geleden dit is gebeurd, is er begeleiding beschikbaar om jou te ondersteunen bij het verwerken van dit verlies en te streven naar een krachtig herstel.

Ik neem graag contact met je op voor een eerste telefoongesprek. Dit eerste gesprek is gratis, vrijblijvend en vaak al heel helpend. Komen we samen tot de conclusie dat er meer nodig is? Dan bespreken we wat ik voor je kan betekenen.

Dankzij gespecialiseerde begeleiding zul je nieuwe inzichten verkrijgen, waardoor je met meer innerlijke rust, ruimte en vertrouwen de toekomst tegemoet kunt treden. Het doel is om het verlies wat je hebt meegemaakt op zo'n manier te verweven met je leven, dat je weer volop kunt leven.

Coaching programma " Krachtig herstellen van je zwangerschapsverlies"

  • 90 dagen 1 op 1 begeleiding door mij
  • Telefonische intake, samen gaan we je hulpvraag verkennen
  • Intakeformulier, zodat we duidelijker in kaart brengen hoe jij leert en wat voor jou nog meer relevant is.
  • Volledig verzorgde persoonlijke coaching dag incl lunch op een locatie bij het bos. Waarbij we de 5-stappen van het coaching programma “Krachtig herstellen van je zwangerschapsverlies” samen doorlopen, toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Je krijgt deze hele dag mijn persoonlijke 1 op 1 begeleiding.
  • Bonus 1: 3 coaching consulten (telefonisch of online) waarbij we ingaan op wat op dat moment voor je speelt. Dit plannen we op een moment dat jij hier behoefte aan hebt.
  • Bonus 2: Whatsapp contact met mij, ik reageer op werkdagen binnen 4 uur, de hele 90 dagen.

Ondanks dat mijn man en ik ruim stilgestaan hebben bij ons zwangerschapsverlies merkte ik dat ik vermoeid bleef en weinig belastbaar. Ik benaderde Miskraambegeleiding Twente omdat ik graag verder wilde met mijn herstel. Het meest waardevol vond ik de erkenning voor ons verlies, het is er en het is verschrikkelijk verdrietig. Door de nieuwe inzichten in mijn gedachten en gedrag ben ik echt verder in mijn herstel. Ik voelde mij gesteund. Mieke stond naast mij, hielp mij verder, maar liet mij ook voelen. Dit vond ik erg fijn en helpend. Eigenlijk vooral dat Mieke er precies genoeg was, niet te veel, maar ook niet te weinig. Het is voor mij een hele waardevolle ervaring die ik zeker aan anderen aanbeveel. Ann april '24

Voor de begeleiding bij MiskraambegeleidingTwente worstelde ik vooral met mijn omgeving, mijn plekje daarin. Hoe ga ik met mijn omgeving om na het verlies van mijn zoontje. De begeleiding heeft mij fijne inzichten en handvatten gegeven om actief mee aan de slag te gaan en die makkelijk toe te passen zijn. Ik vond het erg prettig om met jou samen te werken. Je praat prettig, luistert aandachtig en laat ruimte voor stiltes. Ik durf wel te stellen dat ik zonder je begeleiding nog niet weer zo ver was met re-integreren op werk. Ik heb je coaching al aan diverse dames aanbevolen. Vooral de meiden die soms nog zo struggelen. Ik vertel ze wat het mij heeft gebracht en deel vooral ook de tip dat de werkgever de kosten vaak wel wil dragen. Ga vooral zo door! Sanne april ‘24

Voor de coaching bij Mieke had ik veel onrust, gemis en verdriet en geen ruimte om dit te dragen in het verdere leven. Mijn verloskundige verwees mij naar de site: MiskraambegeleidingTwente.nl en ik had al snel contact met Mieke. Hoewel ik de investering pittig vond, moedige de mijn man mij aan om vooral te gaan. En dat was het dubbel en dwars waard! Wat was het fijn om alles te bespreken, de opdrachten te doen om inzicht te krijgen en te ervaren dat ik niet alleen bent in dit verlies. De begeleiding, gesprekken, tijd, luisterend oor heb ik als erg fijn ervaren! Bedankt voor je oprecht luisterend oor! Janita – april ‘24

Voor de coaching vond ik het lastig om goed door de dag te komen. Er ging een enorme negatieve sfeer om mij heen. Ik zat heel erg vast en dacht vooral “het komt nooit meer goed”. De coaching heeft mij totaal andere inzichten gegeven. Dit gaf mij een mega opluchting. Ik ben weer een gezellige moeder en partner en als dat even niet lukt krijg ik hier gelukkig de ruimte voor en kan ik er sneller uitstappen. De stap waarin we keken naar mijn overtuigingen heeft mij erg goed geholpen, dit gebruik ik u nog steeds bijna elke dag. Ik vond het werken samen met Mieke heel prettig. Voor alles was er ruimte. Het was allemaal heel natuurlijk en voelde vertrouwelijk. Dit alles heeft mij enorm geholpen. Louise - mrt ‘24

De gesprekken met Mieke hebben mij ontzettend goed geholpen om beter met de impact van mijn buitenbaarmoederlijke zwangerschap en het daaruit vloeiende verlies om te kunnen gaan. Aan de hand van verschillende soorten oefeningen heeft Mieke mij veel inzichten gegeven waardoor ik mij nu een stuk lichter voel en weer vooruit durf te kijken. Ik gun iedereen deze hulp na zo'n heftige emotionele gebeurtenis als een miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Liefs Aniek - feb '24

Mieke is een goede luisteraar en kan moeiteloos inspelen op mijn behoeften op elk moment in ons gesprek. Haar warme en betrokken persoonlijkheid klinkt door in elk woord dat ze zegt, het is duidelijk dat zij met passie werkt. Ze heeft het vermogen om met slechts een paar gerichte vragen de essentie van mijn gevoelens en gedachten te doorgronden. M - sept '23

Na vier miskramen had ik moeite om van mijn huidige zwangerschap te genieten. Op advies van de verloskundige nam Mieke contact met me op. Hoewel haar programma niet paste bij mijn huidige behoeften, waren de gesprekken prettig en gaf Mieke me waardevolle tips. Als de situatie verandert, zal ik zeker weer contact met haar opnemen voor begeleiding. Manon - 12 feb '24

Mieke is een empathische en gedreven coach die zich voor meer dan 100% inzet voor haar cliënten. Tijdens haar begeleiding kon ik merken dat ze volledig aanwezig was, steun bood en tegelijkertijd voldoende ruimte gaf. Dit heb ik als zeer prettig ervaren. Een miskraam een plek geven binnen je gezin is iets heel persoonlijks en moeilijk. Haar begeleiding maakte deze stap tastbaar en mooi voelbaar. Immanuella

Mijn ervaringen met Mieke zijn zonder uitzondering bijzonder positief. Bij elke ontmoeting heb ik het gevoel dat alle aandacht voor mij is, met alle tijd en ruimte die ik nodig heb. Het is fijn om met haar te praten, want ik kan mijn verhaal delen zonder angst voor oordeel. Mieke is een goede luisteraar en kan moeiteloos inspelen op mijn behoeften op elk moment in ons gesprek. Haar warme en betrokken persoonlijkheid klinkt door in elk woord dat ze zegt, het is duidelijk dat zij met passie werkt. Ze heeft het vermogen om met slechts een paar gerichte vragen de essentie van mijn gevoelens en gedachten te doorgronden. Ik ben dankbaar voor de waardevolle momenten die ik met haar heb mogen delen. Marije - nov '23

Vandaag heb ik een mooie coaching van Mieke mogen ontvangen. Ze gaf mij een veilig gevoel waarin er mocht zijn wat er was. Zelfs halverwege de dag voelde ik mij innerlijk al rustiger. Nicolette – 10 sept '23

Ik had al 3 maanden, sinds mijn laatste miskraam, mijn adem in gehouden. Het lukt mij niet ontspannen te ademen, heel vermoeiend. Al na de eertse paar stappen, tijdens mijn persoonlijke choacihingsdag, merkte ik dat ik dieper en vrijer kon ademhalen. Zo’n opluchting! Tessa – 22 juni '23

Ik vond het heel belangrijk dat de naam van mijn zoon genoemd werd. Dan wordt hij niet vergeten. We hebben een goede dag gehad, waar ik nog steeds de positieve effecten van kan merken. Sandra - 15 mei 23

“Tijdens de oefening die ik met Mieke deed, ervaarde ik heel veel rust over mijn plek in mijn gezin en kreeg ik een verrassend inzicht: Wij zijn een gezin, niet alleen een stel die een miskraam heeft doorgemaakt”. I 27 okt '23

Je bent heel welkom!

Je bent welkom. Of het verlies nu kort of lang geleden is. Alleen of samen met je partner. Ik neem graag contact met je op voor een eerste telefoongesprek. Dit eerste gesprek is gratis, vrijblijvend en vaak al heel helpend.

Komen we samen tot de conclusie dat er meer nodig is? Iemand die een stukje met je mee loopt? Dan bespreken wat ik voor je kan betekenen.

Weet dat je welkom bent! Voel je vrij om contact op te nemen, ik spreek je graag!