Voor de werkgever

Dat een vrouw vlot herstelt van haar miskraam, is belangrijk voor haar, maar ook voor haar werkgever. Daarom investeren werkgevers steeds vaker in specifieke coaching na dit verlies in de zwangerschap.

Een miskraam heeft vaak een grotere impact dan gedacht wordt.

Een miskraam heeft vaak een grotere impact dan gedacht wordt. Stellen verliezen hun toekomstverwachting, hun ouderschap en hun kindje. Dit is niet afhankelijk van zwangerschapsduur, en kan ook al bij een prille zwangerschap het geval zijn. Stellen voelen zich “in verwachting” van hun nieuwe rol als ouders en van hun kindje vanaf de positieve zwangerschapstest. 
Dat die impact vaak groter is dan verwacht treft niet alleen de thuissituatie, het sociale netwerk maar ook de werkomgeving; de omgang met collega’s en het werk op zich. Een afname in motivatie en betrokkenheid kan resulteren in verminderde productiviteit, frequenter ziekteverzuim, en zelfs het risico op ontslag, wanneer een werknemer niet in staat is om het verlies adequaat te verwerken.

Vanuit eigen ervaring

Aan de andere kant, wanneer er wel doordachte ondersteuning en begeleiding wordt geboden bij het omgaan met dit verlies, kan dit ervoor zorgen dat een werknemer zich begrepen voelt en eerder herstelt, waardoor ze een gezonder evenwicht kunnen vinden tussen hun persoonlijke leven en hun werk.

Dit heb ik ook uit eigen ervaring gemerkt. Toen ik jaren geleden in deze situatie zat heeft mijn werkgever gezorgd voor mijn behandeling bij de bedrijfspsycholoog en zij hebben ook zonder twijfel of vragen de rekening voldaan. Dat was goed werkgeverschap en daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor. 

Onder het kopje: Weer aan het werk, enkele tips voor de werkgever lees je hier meer over. 

Zwangerschapsverlies raakt meer dan alleen de privélevens van de betrokken ouders, maar ook hun leven op de werkvloer.

De investering waard

Miskraambegeleiding Twente kan met gedegen kennis en ervaring ouders begeleiden die daardoor weer beter kunnen functioneren, thuis én in hun werk. De specifieke expertise die daarvoor nodig is, wordt niet onderwezen bij algemene coaching of psychologie opleidingen.

De krachtige aanpak van het coaching traject: “Krachtig herstellen van je verlies in de zwangerschap” heeft zich ruim bewezen in de praktijk. De praktische resultaten zorgen ervoor dat vrouwen de toekomst na hun verlies weer met energie en vertrouwen tegemoet kunnen gaan. Ook goed voor hun werkgever dus. Als coach gespecialiseerd in verlies in de zwangerschap weet ik waar ik het over heb. Dat maakt dat vrouwen snel en goed geholpen kunnen worden. Dit is effectiever en goedkoper dan maandenlang sessies bij een algemene coach of psycholoog. En de investering is zeker veel lager dan de kosten van weken of zelfs maanden ziek thuis zitten!

Wat kun je verwachten van mij?

  • Miskraambegeleiding Twente kan met gedegen kennis en ervaring werknemers begeleiden die daardoor weer beter kunnen functioneren, thuis én in hun werk. De specifieke expertise die daarvoor nodig is, wordt niet onderwezen bij algemene coaching of psychologie opleidingen.
  • De krachtige aanpak van het 5 stappen programma heeft zich ruim bewezen in de praktijk. De praktische resultaten zorgen ervoor dat werknemers de toekomst na hun verlies weer met energie en vertrouwen tegemoet kunnen gaan.
  • De coaching bestaat uit 1 volle coachingsdag. Uit ervaring blijkt dat de werknemer na deze intensieve dag genoeg handvatten hebben om het verlies ruimte te geven in hun leven n en hun belastbaarheid aanzienlijk is verbeterd.
  • De specialistische ondersteuning is effectiever dan maandenlange sessies bij een algemene coach of psycholoog. Hiermee zijn de totale kosten ook aanzienlijk lager en levert het traject vaak snellere en meer concrete resultaten.
  • Ten slotte is het voor een werkgever belangrijk om te weten dat werknemers snel en goed begeleid kunnen worden in deze moeilijke tijd. Miskraambegeleiding Twente is altijd beschikbaar om ook werkgevers te ondersteunen in het bepalen van beste aanpak wanneer een van hun medewerkers te maken krijgt met een miskraam of zwangerschapsverlies.  

Als werkgever weet je dat het waardevol is dat uw werknemer op korte termijn begeleiding kan krijgen, waar ze bovendien zelf achter kan staan. Dat maakt dat het rendement groter is, waardoor deze coaching heel effectief is om weer snel en goed aan het werk te kunnen gaan.

"Mieke is heel gedreven om verschil te maken rond pril verlies. Ze is leergierig en schakelt snel. En voor haar cliënten is ze liefdevol, zorgvuldig en met aandacht aanwezig. Je bent bij haar in goede handen.' Miriam van Kreij van Miskraambegeleiding Nederland -16 jan 2024

Wie ben ik?

Ik ben Mieke Advocaat-Hegeman, sinds 2023 ben ik, naast mijn werk in het ziekenhuis, begonnen met een praktijk voor miskraambegeleiding: Miskraambegeleiding Twente.
Hierin begeleid ik vrouwen en stellen na een verlies in de zwangerschap en kort daarna. Dit kan gaan om: een miskraam, buitenbaarmoederlijke zwangerschap, MOLA zwangerschap, abortus of stilgeboorte. Of welke andere vorm van verlies in de zwangerschap dan ook. Bijvoorbeeld wanneer er sprake was van verlies van één van een meerling of embryo’s in een vruchtbaarheidstraject. Hoe pril of vergevorderd de zwangerschap ook was. Hoe kort of lang geleden het ook is geweest. En in die rol kan ik misschien wel wat voor uw werknemer betekenen.