Troost- en gedenkkaarten

Veel vrouwen willen graag hun kindje meer erkenning geven, een plekje in hun leven of in het gezin, maar weten niet goed hoe dit moet.

Er zijn vrouwen die het liefst alles wat met hun miskraam, hun verlies, te maken heeft maar zo snel mogelijk achter de rug willen hebben. Tijd om fysiek en mentaal weer door te gaan, te vergeten, zichzelf weer zo te zijn zoals ze voorheen waren.

Voor sommige vrouwen werkt dit ook echt, in ieder geval voor een tijdje. Er zijn echter ook vrouwen voor wie dit juist totaal niet werkt.

Even stilstaan

Stil staan bij wat er is geweest, ook al was het er te kort, is heel helend. Het geeft rust. Daarom is het mooi als je iets hebt, wat je in je handen kan nemen, door kan bladeren of kan voelen. Waarbij je al je zintuigen in kan zetten om even stil te staan bij je verlies en alles wat er toen door je heenging.

Je was in verwachting van dit kindje maar ook van een toekomst met dit kindje. Dat dit weg is mag je helemaal onder ogen zien.

Geef jezelf de tijd om herinneringen op te halen aan de verwachting die je had en de liefde die je voelde tijdens de zwangerschap, aan de intensiteit van je verlangen. Hierdoor geef je je emoties meer de ruimte om er te zijn. Ze zullen ze er dan minder zijn op onverwachte momenten. Dit hoor ik namelijk vaak van vrouwen. Dan barsten ze op hun werk opeens uit in tranen of hun partner krijgt vanuit het niets de volle lading. Door het stukje erkenning krijg je iets meer controle over je emoties.

Troost- en gedenkkaarten

Je kan een plekje maken in huis waar je wat van je spullen neerzet die voor jou je herinnering bewaren. Om op die manier te gedenken. Hier kan ook een kaart met een mooie tekst of een kaarsje bij. Deze kaarten passen bij de verschillende fases van rouw, de rouwtaken. Manu Keirse, rouwexpert beschrijft er 4: Het accepteren van het verlies, het onder ogen zien van de pijn van het verlies, het aanpassen aan de wereld na het verlies en het leren genieten en de herinnering levendig bewaren. Bij elk van deze stappen is er minimaal èèn kaart die bij deze taak past. Op de achterzijde van 4 kaarten staat hier ook een tekst over. De kaarten zijn verschillende van vormgeving, zodat het bij de verschillende fases past maar ook bij je stemming of inrichting van je huis. Je kan ze afwisselen.

Gun jezelf of een ander een mooie set troost- en gedenkkaarten. Het is een hulpmiddel om het kindje dat er zo kort was beter in je leven te verweven.

Deze set troost- en gedenkkaarten bestaat uit 8 kaarten, een kaartenhouder en een kaarshouder voor een waxinelichtje.

Set troost- en gedenkkaarten voor €17,95 excl verzendkosten.

Wanneer je het kaartenset besteld ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacy policy.