Over mij

Mijn naam is Mieke Advocaat-Hegeman, een enthousiaste en bevlogen miskraamcoach. Een aantal jaar geleden, toen ik mijn miskramen doormaakte, kon ik heel goed wat hulp gebruiken. Hulp om alles wat er op mij afkwam qua emoties en gedachten te ordenen. Om weer uit mijn persoonlijke dalletje op te klimmen en weer te herstellen van mijn verliezen. Die hulp was toen erg moeilijk vindbaar. Inmiddels heb ik mijn praktijk in coaching na zwangerschapsverlies en ben ik er voor jou. Om jou de hulp te bieden die ik zelf toen zo graag gevonden had.

Mijn verhaal

Mijn verhaal
Tijdens mijn laatste zwangerschap heb ik 2 kindjes verloren vroeg in de zwangerschap. Zonder dat ik dat wist was ik zwanger van een 3-ling. De nacht – dat ik een spontane miskraam doormaakte – dacht ik dat ik niet meer zwanger was. Ik dacht ook dat dit het einde betekende van onze secundaire kinderwens. Bij de verloskunde bleek ik toch nog zwanger, het was een tweeling geweest. Helaas bleek er later in de week nog een vruchtje te zijn waarbij het hartje was gestopt met kloppen.

Rollercoaster
Ik bleef zwanger, maar er was ook verlies, verdriet, angst en afscheid van wat er ook was geweest, of had kunnen zijn. Het was een emotionele rollercoaster waar ik en mijn omgeving geen raad mee wisten. Ik was immers nog zwanger, iets om dankbaar voor te zijn. En ik kreeg ook geen drieling, volgens velen ook een punt om dankbaar voor te zijn. De ongewenste maar goedbedoelde opmerkingen vlogen mij om de oren. Binnen mijn kring van familie en vrienden – de mensen die ik vertrouw, was er ruimte om erover te praten. Maar omdat ik rekening hield met hen kon ik daar ook niet volledig kwijt wat ik eigenlijk diep van binnen allemaal wilde zeggen.

Van het kastje naar de muur
Ik had meer hulp nodig. Een buitenstaander die begreep wat ik doormaakte maar die niet belast werd met mijn gevoel. Helaas werd ik van het kastje naar de muur gestuurd door de aanwezige disciplines, de verloskundige verwees mij naar de huisarts, die weer naar de POH-GGZ. De POH-GGZ gaf aan dat dit bij de verloskundige zorg hoorde. De verloskundige gaf mij al meer ruimte. Ik was ook nog zwanger en meer dan welkom, mijn onrust namen ze serieus maar hun zorg hield ook ergens op. Op hun aanraden en na overleg ben ik ook nog naar de POP-poli in het ziekenhuis geweest, deze zorg is echter voor behandeling, ik had begeleiding nodig. Ik paste nergens. Met mij is het uiteindelijk wel goed gekomen. Mijn kindjes zijn niet meer hier. Maar uiteindelijk vond ik wel de hulp die ik nodig had. Via mijn werk ging ik naar de bedrijfspsycholoog. Een warme vrouw die dit nog nooit aan de hand had gehad maar wel een module over rouw in de la had liggen. Zij durfde het wel aan om samen met mij te kijken hoe toepasbaar dit was op mijn situatie. Ik ben haar nog altijd dankbaar voor de erkenning die zij mij gaf in mijn verlies. Tegelijkertijd was dit voor mij ook echt een moment dat ik mij afvroeg waarom de hulp die ik nodig had zo moeilijk te vinden was

Miskraambegeleiding

Een paar jaar, vele boeken en gesprekken over dit onderwerp later vond ik een opleiding die precies paste bij wat ik graag wou veranderen. Een gespecialiseerde opleiding tot miskraambegeleider. Sindsdien bied ik de hulp die ik toen zo graag zelf gevonden had. Hierdoor kan ik het voor jou makkelijker maken, je de speurtocht naar de juiste hulp besparen. En je gespecialiseerde coaching aanbieden op het gebied van verlies in de zwangerschap. Zodat jij snel aan de slag kan met wat er op je af komt na een zwangerschapsverlies. Die rollercoaster van emoties. Zodat je rust en ruimte mag ervaren voor jouw rouw, dat deze er mag zijn. Jij hoeft het niet alleen te doen. Ik begeleid je graag om weer ten volle te leven na je zwangerschapsverlies.

Wat je nog meer over mij wilt weten..

Ik houd van oprechte gesprekken, hardlopen in het bos en ik krijg energie van spontane avonturen. Ik ben getrouwd met Lennert, moeder, ondernemer en werknemer. Balans in mijn leven vind ik belangrijk. In werk en privé maar ook een gezonde balans tussen aandacht voor een ander en tijd voor mijzelf. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je batterij opgeladen blijft. En dit kan alleen door de juiste keuzes te maken. Dus ik sport, rust, geniet van lekker eten en neem pas op de plaats als dat nodig is. Ik ervaar het als een ontzettende luxe dat ik zo kan leven met passie voor wat ik doe en liefde voor de mensen in mijn omgeving. Maar het is ook een keuze. Één die ik keer op keer graag maak.

Over mij als coach

Vanaf 2023 begeleid ik in mijn praktijk vrouwen en/of stellen na een zwangerschapsverlies. Inmiddels ben ik ben bijna 20 jaar werkzaam als therapeut. Ik heb dit in allerlei vormen gedaan in een particuliere praktijk, instellingen en het ziekenhuis. Ik heb veel mogen zien van de reis die iemand in zijn leven maakt, vaak op moeilijke momenten mocht ik erbij zijn.

Miskraambegeleiding Twente is voor mij een natuurlijke toevoeging op wat ik al deed. Een stukje meelopen op iemands levenspad. Ik wil er zijn, voor jou. Om het grote verlies, gemis en verdriet een plekje te geven. Niet om het weg te schuiven – maar om het op zo’n manier onderdeel van je leven te laten zijn dat je weer kan leven."

Ouders met een miskraam of abortus zijn heel welkom voor gerichte individuele begeleiding om hun ervaringen te verwerken. Kijk hiervoor voor op het "voor jou" deel van deze site. Daar vind je meer over het coachingstraject dat ik aanbied, speciaal voor jou.