Voor zorgverleners

De begeleiding van Miskraambegeleiding Twente richt zich met gespecialiseerde zorg en ondersteuning op vrouwen en hun partners. Er is begrip voor de complexiteit en diepgaande impact van het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap. Er is het hele traject persoonlijke gerichte begeleiding.

Diepgaande impact

1 tot 2 op de 10 zwangerschappen loopt uit op een miskraam. 1 op de 5 vrouwen krijgt hier mee te maken. In Nederland zijn dat ongeveer 20.000 vrouwen per jaar. Nog vaker vinden er een abortus plaats, dit gebeurt 30.000 keer per jaar. Miskramen en zwangerschapsverlies zijn vaak ontzettend emotioneel uitdagende gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen kunnen een diepgaande impact hebben op het welzijn, het dagelijks leven en ook de relatie tussen de ouders.

Doorverwijzen

In mijn praktijk wordt een praktische en doelgerichte aanpak gehanteerd. De focus ligt op praktische begeleiding en concrete stappen om vrouwen en stellen te helpen omgaan met zwangerschapsverlies. De methode van het bewezen 5-stappen programma van Miskraambegeleiding Nederland wordt gebruikt bij het herstellen van het zelfvertrouwen en het bevorderen van veerkracht bij ouders, zodat zij vol vertrouwen weer thuis kunnen functioneren en in hun werk. Inmiddels zijn meerdere zorgprofessionals en -organisaties een samenwerkingsverband aangegaan met Miskraambegeleiding Twente, en dat is niet zonder reden. Zij delen de overtuiging dat emotionele ondersteuning van essentieel belang is voor het algehele welzijn van patiënten. Zwangerschapsverlies reikt verder dan alleen de noodzaak van medische zorg; het vraagt om zorgvuldige aandacht voor ouders.

Samen de juiste stappen zetten

  • Miskraambegeleiding Twente kan met gedegen kennis en ervaring ouders begeleiden die daardoor weer beter kunnen functioneren, thuis én in hun werk. De specifieke expertise die daarvoor nodig is, wordt niet onderwezen bij algemene coaching of psychologie opleidingen.
  • De krachtige aanpak van het 5 stappen programma heeft zich al 12 jaar ruim bewezen in de praktijk. De praktische resultaten zorgen ervoor dat ouders de toekomst na hun verlies weer met energie en vertrouwen tegemoet kunnen gaan.
  • De specialistische ondersteuning is effectiever dan maandenlange sessies bij een algemene coach of psycholoog. Hiermee zijn de totale kosten ook aanzienlijk lager en levert het traject vaak snellere en meer concrete resultaten.
  • Ten slotte is het voor een professional belangrijk om te weten dat ouders snel en goed begeleid kunnen worden in deze moeilijke tijd. Miskraambegeleiding Twente is altijd beschikbaar om ook professionals te ondersteunen in het bepalen van beste aanpak wanneer een van hun patiënten/cliënten te maken krijgt met een miskraam of zwangerschapsverlies.