Z.s.m. zwanger na verlies

“Is het gek dat ik nu graag zo snel mogelijk weer zwanger zou worden?” Dat is een vraag die ik vaak hoor. Een vraag doordrongen met schuldgevoelens. Doe ik het kindje dat er zo kort was te kort wanneer ik nu alweer zwanger wil worden? Heb ik wel genoeg tijd stilgestaan bij alles wat mij kortgeleden overkomen is? Dat is wat erin doorklinkt.

Ik vertel graag dat het 2 verschillende dingen zijn.

Het verlies van het kindje in wording, dit unieke wezen wat zo kort bij je geweest is en helaas niet meer terugkomt. Waar een afscheid gepast is en heling geeft.

Je kinderwens, deze is door je verlies in de zwangerschap niet vervuld, waarschijnlijk juist meer aangezet doordat je er even van hebt mogen proeven. Deze wens die kun je wel waarschijnlijk nog wel vervullen, die is niet weg, maar juist heel erg aanwezig! Logisch dat je je daar naar uit wil strekken.

Wanneer je het ziet als 2 verschillende dingen is het gevoel van schuld weg, je vervangt je kindje er namelijk niet mee. Je strekt je uit naar het verlangen, het verlangen dat er in eerste plaats voor zorgde dat het kindje dat er zo kort was, er in ieder geval even was ❤

Zit jij met zo’n dilemma in je hoofd en kun je niet stoppen met piekeren hierover… Laat wat van je horen… dat mag via onderstaande button, ik hoor graag van je.