De pijn van het verlies ervaren

De laatste maand ben ik op veel post in gegaan op de 1e rouwtaak: “De werkelijkheid van je verlies onder ogen zien.” De komende maand zullen er meer post zijn over de 2e rouwtaak: “De pijn van het verlies ervaren”. Wanneer je de pijn ervaart, dan lijdt en je ziet af, ook al heb je geen lichamelijk letsel. Plots en zonder waarschuwing, overvalt het verdriet je, als een zware golf. Het overrompelende gevoel dat het nooit meer zal zijn zoals het was, dat je verwachting niet uit gaat komen over jullie toekomst samen. Echt nooit meer. Er is nauwelijks een weg om die pijn heen en als die er is vind je hem niet. De enige manier om alles te overleven is om recht door de pijn heen te gaan, een proces waar je zelf weinig invloed op hebt. Je drijft mee op de goven van de rouwzee, de golven van verdriet. Het verdriet , de pijn is er altijd. Maar het overvalt je bij momenten zo erg dat je niet normaal kunt functioneren Net wanneer je denkt dat het wel weer lukt, kan het zo weer mis gaan.

Je hoeft het niet alleen te doen.

Herken je dit? Weet dan dat dat niet gek is maar normaal na verlies. Dit mag er dus gewoon zijn. Een boek die mooi ingaat op deze golven van verdriet en rouw is: “Grace like Scarlett” van Adriel Booker. Hier ga ik in de volgende blog voor jullie op in.
Wil jij verder praten na je verlies of merk je dat je blijft hangen in 1 van je rouwtaken en ben je er aan toe om verder te gaan en krachtig te herstellen van je zwangerschapsverlies. Plan dan een gesprek bij mij in en we gaan samen aan het werk met jouw rouwtaken. Je hoeft het niet alleen te doen. Neem je contact op, dan doen we het samen.